Road Show v Brně

Späť na výpis

Naši zkušení advokáti připravili s kolegy z poradenské společnosti EY sérii přednášek, které jsou věnovány klíčovým aspektům insolvence, ochrany věřitelů před krácením jejich pohledávek a odpovědnosti členů statutárního orgánu v podnikání. Tyto přednášky představují skvělou příležitost pro podnikatele, právníky a manažery, kteří chtějí porozumět komplexnímu světu insolvenčního řízení a právní odpovědnosti. Z naší právní praxe víme, že tento okruh témat podnikatele často trápí, a příspěvky jsou proto koncipovány tak, aby zahrnovali co nejvíce praktických postřehů, rad a doporučení.

Úvodní fáze insolvenčního řízení z pohledu věřitele i dlužníka

První část přednášek je zaměřena na úvodní fáze insolvenčního řízení a to z perspektivy jak věřitele, tak dlužníka. Jistě jste se již setkali s těmito pojmy, ale jaké jsou skutečné kroky a strategie, které je třeba přijmout v této kritické fázi?

Juraj Juhás, vedoucí advokát v Glatzová & Co., přiblíží pohled věřitele a sdílí důležité tipy, jak chránit své zájmy a minimalizovat rizika během insolvenčního procesu. Zároveň osvětlí pohled dlužníka, představí možnosti, které má dlužník k dispozici, a strategie, jak se vyhnout nebo řídit insolvenční situaci s ohledem na zachování obchodní integrity.

Jak zabránit krácení věřitele

Další část našich přednášek se zaměří na otázku, jak zabránit krácení věřitele. Tento problém je často klíčovým bodem v insolvenčních sporech a vyžaduje důkladné porozumění legislativě i praktickým postupům.

Vedoucí advokát Petr Mundl představí možná preventivní opatření a strategie, které mohou věřitelé použít k minimalizaci rizika krácení věřitele. Jeho přednáška nabízí konkrétní příklady a praktické rady, jak správně chránit své zájmy v obtížných situacích.

Odpovědnost členů statutárního orgánu

Poslední část přednášek se věnuje odpovědnosti členů statutárního orgánu v souvislosti s insolvenčními situacemi. 

Advokát Jan Peřinka projde pravidla a zákony týkající se odpovědnosti členů statutárního orgánu v insolvenčním kontextu a diskutuje o možných dopadech na jednotlivce a společnosti. Jeho přednáška poskytne cenné informace pro každého, kdo zastává vedoucí pozice v podnikání.

Tyto přednášky jsou určeny nejen pro ty, kteří se momentálně potýkají s insolvenčními problémy, ale i pro ty, kteří chtějí lépe porozumět tématům insolvence a odpovědnosti členů statutárního orgánu. Připojte se k nám a získejte cenné znalosti a nástroje, které vám pomohou chránit vaše zájmy a podnikat s úspěchem. Registrace na 15. 5. v Plzni zde: https://www.glatzova.com/news/event/24171712064172

Těšíme se na setkání s vámi na našich přednáškách!

 


aktuálne

všetky novinky
CZ
SK
novinky

Novela zákoníku práce - co se změní?

Již od 1. října tohoto roku nabude účinnosti novela zákoníku práce. Nejpodstatnější změny, které tato novela přináší, se týkají zejména práce na dálku a dohod o pracích konaných mimo pracovní poměr …